Game consoles bestaan al meer dan 40 jaar, net als het eerste spel “Pong” Maar ze zijn in de jaren best wel veranderd. Ze zijn sneller, mooier en beter geworden.

 

Vroeger had je game consoles waar je alleen een balletje mee heen en weer kon tikken op je televisie, maar nu heb je een compleet nieuwe wereld op je beeldscherm. Met de komst van nieuwere opslag soorten en een ingang voor een internet kabel. Hieronder een lijstje met verbeteringen in de evolutie van de Game consoles:game-console-63063_1280

 

 

  • Meer gameplay: van het overtikken met een balletje naar het “verkennen van een kerker” De gameplay is verbeterd in de jaren. Met de Consoles van nu kunnen we zelfs met meerdere mensen een heel lang tot hele wereld verkennen.
  • Betere graphics: Het blokkerige is bijna vergeten, de games hebben een veel betere uitstraling gekregen. Van een platte Player naar een Player die je van alle kanten kan bekijken in details. De graphics hebben een hele verbetering gehad.
  • De look: Controllers met maar 1 joystick en een knopje red je het niet mee in de games van nu, we hebben thumbsticks en triggers nodig voor het pure genot van gaming, de consoles zelf zijn wat vierkanter geworden zonder overbodige knoppen.
  • Multiplayer: Multiplayer op consoles is nog niet zo oud. In het begin kon multiplayer alleen met één console en twee controllers. Tegenwoordig kunnen we met een ethernetkabel met mensen van over de hele wereld spelen

 

Dit zijn vier van de grootste verbeteringen in de Game Consoles. Maar dat betekend niet dat de games van vroeger slechter zijn. De nostalgie kan er voor zorgen dat veel mensen het blijven spelen.