Echte mannen vinden het heerlijk om te barbecueën in de tuin. Maar welke barbecue moet je aanschaffen als je het beste vlees wil serveren? In dit artikel beschrijven we de verschillen tussen de gas barbecue en de kolen barbecue, zodat je gemakkelijker kunt beslissen welke barbecue jij in jouw tuin wil zetten deze zomer.

 

De smaak van het vlees

 

Je hoort vaak dat echte mannen een kolen barbecue gebruiken om hun vlees te bereiden, ofwel een ouderwetse barbecue die met kolen aangestoken wordt. De reden dat deze claim vaak gemaakt wordt, heeft te maken met het feit dat een barbecue op kolen een meer rokerige smaak geeft aan het gebraden vlees. Wil je de echte barbecue smaak, dan kies je voor een barbecue met kolen.

 

Het gebruiksgemak

 

Een voordeel van de barbecue op gas, is het feit dat deze barbecue gebruiksvriendelijker is. Je hoeft niet te rotzooien met kolen en aanmaakblokjes, maar zet gewoon het gas van de barbecue aan om te beginnen.

 

De kosten van de barbecue

 

Over het algemeen is een barbecue met kolen goedkoper dan een barbecue met gas. Er zijn enkele kolen barbecues die duurder zijn dan de gemiddelde barbecues op gas, maar dit gaat om grote barbecues van de beste merken. In de aanschaf is de kolen barbecue vrijwel altijd goedkoper dan een gas barbecue, zeker als je voor een standaard kolen barbecue kiest.

 

Het verbruik van de barbecue

 

Bij het gebruik van een barbecue met kolen, moet je regelmatig nieuwe kolen en nieuwe aanmaakblokjes kopen om de barbecue te kunnen gebruiken. Bij het gebruik van gas bij het barbecueën, heb je een gasfles nodig. Kolen zijn goedkoper dan gas en daarom zijn de kosten van het verbruik van deze barbecue ook lager dan de kosten van het verbruik van een gas barbecue. Een voordeel van de barbecue met gas is wel weer dat je minder vaak gas hoeft te kopen: je kunt langer met een gasfles doen dan met een pak kolen.