Probeer je eens Kerst voor te stellen zonder kerstverlichting. Dit is tegenwoordig ondenkbaar en als jij iemand bent die dit eigenlijk graag zou willen, dan ben je toch echt een uitzondering. Toch is dat bijzonder, de kerstperiode is immers van oorsprong een religieus feest. Dit is het ook vandaag de dag nog steeds, maar met een dalende belangstelling voor religie bij velen wordt het kerstverhaal steeds verder naar de achtergrond verdrongen. Anno nu is kerst voor de meeste mensen de periode van het jaar om door te brengen met familie of vrienden. Een kerstboom vol kerstballen en met een kerstster als piek, kerstversiering en kerstverlichting moeten voor de juiste sfeer zorgen. Een sfeer van gemoedelijkheid, een sfeer van gezelligheid en een besef dat we het goed hebben. Van alle kerstdecoratie die er tegenwoordig op de markt is, hoort kerstverlichting nog steeds tot de top tien van meest populaire kerstversieringen.

 

kerstmis

 

Kerstverlichting voor buiten

Kerstmis is onderhevig aan trends. Zo kan het zomaar zijn dat je de kerstballen van vorig jaar niet meer voor de dag durft te halen, omdat de kleur ervan niet langer hip en hot is. Gelukkig heb je wat dit betreft voor relatief weinig geld in no time weer de actuele trendy kleur in huis als je online de nieuwste kerstdecoratie bestelt. Een trend die we waarnemen qua kerstverlichting is dat we steeds vaker en steeds meer ook onze tuin en gevel hiermee versieren. Er zijn zelfs hele straten verlicht met alle soorten kerstverlichting en het gezamenlijk ophangen ervan is vaak een buurtfeest op zich.

We zien de laatste jaren dat verlichte kerstdecoratie allang niet meer alleen bestaat uit een simpel snoer van lampjes, al dan niet gekleurd. Nee, er is wat dit betreft erg veel mogelijk en als je liefhebber bent, dan kun je je hart ophalen. Zo kun je bijvoorbeeld de hele dakgoot verlichten en lijkt het alsof er ijspegels aan hangen. Een vlaggenmast kun je in een handomdraai door middel van kerstverlichting omtoveren tot een sierlijke kerstboom, die op afstand niet van echt te onderscheiden is.

En dan hebben we het nog niet gehad over de vele decoratieve kerstfiguren met verlichting die je in tuinen tegenkomt. Rendieren die de arrenslee voorttrekken zijn bij veel mensen favoriet, net zoals kerstklokken, sneeuwpoppen, kerststerren en kerstmannen. Vrijwel steeds bestaat deze kerstverlichting uit led verlichting. Een goede zaak, deze verlichting verbruikt minder energie dan andere typen verlichting.

 

Kerstverlichting voor binnen

Ook de kerstverlichting die we binnenshuis gebruiken is voor het merendeel led verlichting. In plaats van de typische kaarslampjes in de boom kiezen we tegenwoordig steeds meer voor een lichtsnoer om de kerstboom mee te versieren. Vaak kun je deze lichtsnoeren laten knipperen en in een aantal gevallen is het ook mogelijk om deze van kleur te laten veranderen. Iets dat je verder nog tegenkomt aan kerstverlichting zijn led knijpers waaraan je de kerstkaarten op kunt hangen. Daarnaast heeft ook de kerstdecoratieslinger een poos geleden zijn intrede gedaan. De verlichte decoratie aan deze slingers kan vele vormen hebben, van kerstster tot kerstbal en van ijskristal tot ijspegel.
Let er altijd op dat je kerstverlichting die uitsluitend voor binnen is bedoeld niet buiten gaat gebruiken. Dit is vragen om beschadiging, kortsluiting en wat al niet meer zij. Houd je altijd aan de voorschriften, want zeker tijdens kerstmis zit je niet op ongelukken te wachten.

 

Kerstlampjes kopen

Kerstverlichting kun je tegenwoordig overal kopen. Maar ben jij iemand die in december tijd heeft om winkel in winkel uit te gaan, op zoek naar lampjes en kerstdecoratie? Of ben jij iemand die graag lang in de rij staat bij de kassa? Natuurlijk niet en dus kies je wat het kopen van kerstverlichting betreft ook voor het gemak dat “online shoppen” heet. Maak het je deze kerstperiode dan ook makkelijk en bestel jouw kerstverlichting gewoon online. Je hebt het immers al druk genoeg.