Als kapperszaak zijnde is het cruciaal om een goede kapper inrichting te hebben. Er is immers moordende concurrentie op deze markt. Daardoor is de enige manier om te overleven door een combinatie te hebben van uitstekende knipbeurten tegen een mooie prijs, samen met een originele kapper inrichting. Met een kapper inrichting wat origineel is, onderscheid jij jezelf namelijk van andere kapperszaken. Een unieke sfeer zorgt er voor dat mensen zich aangetrokken voelen tot jouw kapperszaak. Maar een kapper inrichting hebben die aan deze voorwaarden voldoet, is moeilijker dan op voorhand lijkt. Heb jij dit ook ondervonden en zoek je naar hulp hierbij? Met onze drie tips duwen we je de juiste richting op.

 

Met een kappersstoel zet je de eerste stap een goede kapper inrichting

De eerste stap voor het inrichten van jouw kapperszaak op een unieke wijze, is door een kappersstoel te halen. Waarom een kappersstoel precies? Deze stoelen voegen veel toe qua atmosfeer in jouw salon. Zo is het ten eerste overduidelijk dat je een kapperszaak hebt. Daarnaast heb je met kappersstoelen zoals die van Inline de keuze uit talloze designs en stijlen kappersstoelen. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke stoel wanneer jij voor deze look wilt gaan. Wil jij juist een moderne zaak hebben? Dan is de keuze voor een minimalistisch design een goed idee. Op deze wijze maak jij jouw salon volledig uniek.

 

Een kapper inrichting heeft de juiste meubels nodig

Ten tweede is het ook zaak om de juiste meubilair te halen voor de kapper inrichting. Deze kan het beste dezelfde stijl als de kappersstoelen bevatten. Zo heb je een thema dat congruent is in de hele zaak. Daarnaast is het belangrijk dat de kleuren van het meubilair goed passen bij de rest van jouw salon. Je wilt immers niet dat ze vloeken en daardoor de stijl van de zaak qua kleuren te saai of juist te overweldigend is. Denk tot slot eraan dat het meubilair comfortabel en functioneel moet zijn. Een bank moet goed zitten voor klanten die op hun beurt wachten, terwijl het ook mogelijk moet zijn om hun voeten onder de tafel te kunnen plaatsen. Zo voelt elke bezoeker zich door de spectaculaire inrichting van jouw kapperszaak volledig op zijn gemak.

 

Onderschat bij een inrichting de accessoires niet

Voor veel klanten is de ervaring van een knipbeurt belangrijk, en daarbij hoort ook het wachten. Kies daarom voor een wachtruimte in jouw zaak waarbij de cliënt zichzelf kan vermaken. Daarbij doelen we niet door eindeloos in oude tijdschriften te bladeren, maar juist naar de accessoire te kijken in jouw salon. Denk bijvoorbeeld aan oude filmposters of grappige teksten die aan de muur hangen. Op deze wijze waardeert de klant het oog voor detail dat zich in jouw kapperszaak bevindt.  Vanzelfsprekend kunnen deze accessoires zich op andere plekken dan de muur bevinden. Denk dan aan interessante voorwerpen die op tafel leggen. Maak jouw kappersinterieur op deze manier volledig uniek en haal extra klanten binnen.