De perfecte jas mag natuurlijk niet ontbreken in je garderobe. De afgelopen jaren zijn er een heleboel trends gekomen en gegaan. Maar hoe leuk een trend ook is, wanneer het niet binnen jouw persoonlijke smaak valt dan is het belangrijk om er niets mee te doen. Daarom hebben wij de belangrijkste trends van de afgelopen jaren op een rijtje gezet, zodat jij zelf de keuze hebt om te kiezen welke bij je past en welke niet. Lees snel verder. 

 

De jas voor alle seizoenen 

Wat wij de mooiste trend vonden van de afgelopen jaren was de terugkomst van de hardshell jas. Deze jas is niet alleen ontzettend functioneel, maar is tegenwoordig ook helemaal ontworpen voor de fashion wereld. We gaan namelijk mode steeds meer combineren met functionaliteit. Wat bedoelen we met functioneel? Deze jas is waterdicht, winddicht en ook nog eens goed ademend. Ideaal wanneer je vaak in de buitenlucht te vinden bent! 

 

Puffer jassen 

De puffer jas is een jas die je steeds vaker voorbij ziet komen. Deze jassen zijn niet alleen super warm, maar ook nog eens ontzettend comfortabel. Wat ons betreft één van de meest comfortabele jassen die er te vinden zijn op de markt. Deze jassen zijn gemaakt van gewatteerde stof met duurzame materialen. 

 

De trenchcoat 

De trenchcoat is de jas die ieder jaar maar weer blijft terugkomen binnen de trends. Deze jas verjaard niet. Echt niet. De klassieke jas is en blijft populair en zijn steeds vaker te verkrijgen in verschillende materialen. Denk hierbij aan materialen zoals leer en denim. De trenchcoat is en blijft zo populair omdat deze bijna met alles te combineren is. 

 

Parka’s

Parka jassen zijn een populaire keuzen voor de herst en winter. Ze zijn meestal gemaakt van waterdichte en winddichte materialen en zijn vaak gevoerd met dons of synthetische materialen voor extra warmte. De capuchon is vaak afneembaar en er zijn vaak veel zakken aanwezig. De parka’s zijn ontzettend populair omdat deze verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen, van casual tot chique, en komen vaak in neutrale kleuren zoals, grijs, zwart en donkerblauw. 

 

Oversized jassen 

Een trend dat het afgelopen jaar ontzettend populair is geworden zijn de oversized jassen. Deze oversized jassen staan bekend om het geven van comfort en gemak. Ze bieden namelijk de ruimte voor extra beweging en layering. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden dat de oversized fit past bij jouw lichaam. Bij sommige kan het overweldigend aanvoelen. Kies daarom een oversized jas die past bij jouw lichaam en probeer deze te combineren met de juiste kledingstukken. Het combineren van een oversized kledingitem is namelijk niet zo makkelijk als het combineren van bijvoorbeeld trenchcoat.