Noodstroomsystemen zijn ontzettend belangrijk voor bedrijven. Tegenwoordig worden er een heleboel gegevens opgeslagen op computers, waarvan je niet wil dat deze in verkeerde handen vallen. Bankgegevens, vertrouwelijke informatie van klanten, wachtwoorden, iedere organisatie heeft er wel mee te maken. Het is dus van belang om deze data altijd te beschermen, ook als de stroom uitvalt. En dat is waarom een noodstroomsysteem ontzettend handig kan zijn. Twijfel je er nog over om een noodstroomsysteem aan te schaffen? Of wil je er gewoon wat meer over weten? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over noodstroomsystemen.

 

Wat is een noodstroomsysteem?

Een noodstroomsysteem wordt ook wel Uninterruptible Power Supply of UPS genoemd. Dit is een apparaat dat bij uitval van de netstroom de stroomvoorziening van computers of andere apparaten voor korte tijd kan overnemen. Om een betrouwbare noodstroom te kunnen leveren, moet het systeem altijd zijn voorzien van een goede accu.

 

Waarom een noodstroomsysteem?

Zoals hierboven al werd aangegeven, is een noodstroomsysteem ontzettend belangrijk voor de veiligheid van je data. Het kan iedereen wel eens overkomen dat de stroom uitvalt, en je wil natuurlijk niet dat al je gegevens op dat moment in verkeerde handen komen. Wanneer je datacenters, computersystemen en noodstroomvoorzieningen voorziet van goede accu´s, zorgt dit voor een betere veiligheid van je data. Zo is er namelijk altijd energie beschikbaar om ze te beveiligen.

Betrouwbare oplossingen

Het is ontzettend belangrijk om voor een betrouwbare accu te kiezen. Het noodstroomsysteem is hier namelijk van afhankelijk. Kies daarom altijd voor accu´s met een lange levensduur en een die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Een expert kan je adviseren over welke accu het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Het verschilt namelijk per bedrijf hoe veel stroom er nodig is.

 

Plaatsen van een noodstroomsysteem

Het plaatsen van een noodstroomsysteem kun je het beste laten doen door een specialist. Je wil immers wel dat het systeem betrouwbaar is! Kies voor een specialist die accu´s aanbiedt met een lange operationele levensduur en die bestand zijn tegen hoge stromen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Intercel. Intercel is namelijk al jarenlang gespecialiseerd in onder andere accu´s en batterijen.

 

Onderhoud van het noodstroomsysteem

Om ervoor te zorgen dat het noodstroomsysteem altijd gereed is om in te schakelen, moet het systeem regelmatig worden getest. Met speciale accutesters  kun je de accu testen. Ook kan er worden gekeken of de accu optimaal werkt in een noodsituatie. Zo weet je zeker dat jouw gegevens altijd goed beveiligd zijn!