Ben je wel eens in de weer in en om het huis maar absoluut geen doorgewinterde doehetzelver? Klussen wordt een stuk leuker als je goed gereedschap hebt. En voor elke klus kun je weer een ander werktuig gebruiken. Er zijn vele soorten gereedschap, variërend van klemgereedschap tot werktuig waarmee je in de tuin aan de slag kunt. Alle gereedschap is online onder één dak te vinden. Dat is alvast handig! Wel moet je weten welk gereedschap voor welke klus nodig is. Dat is voor de leek nog niet zo eenvoudig. Hierna een korte inleiding voor welk gereedschap je zoal online kunt vinden en wat je er mee kunt doen.

 

Gereedschap

 

In de categorie klemgereedschap kun je een bankschroef gebruiken. Dat is geen gereedschap om banken mee te repareren, maar een klem waarmee je tijdens het bewerken werkstukonderdelen stevig kunt vastzetten. Verder zijn er griptangen en lijmklemmen in het online assortiment gereedschap, waarmee je de geklemde delen structureel vast kunt zetten. Op het gebied van ring- en steeksleutels ben je online aan het goede adres voor een enorme hoeveelheid flexibele steeksleutels in alle afmetingen, ideaal voor het uitoefenen van veel kracht en om in krappe situaties te werken. De steekringsleutel is een handig stuk gereedschap waarmee je vooral kracht kunt zetten terwijl je met de steeksleutel vooral bouten en moeren vast of los kunt draaien. Daarnaast bieden wij een torx ringsleutel set in een handige verpakking met de meest voorkomende torx schroevendraaiers.

 

Gereedschap: buigen en knippen

Bovendien kunnen we je online verder helpen met gereedschap zoals tangen en scharen. Zo zijn er betonscharen, blikscharen en een borgveertang waarmee je buitenringen kunt aanbrengen of verwijderen. Verder vind je een combinatietang om metaaldraad vast te houden, te buigen of te knippen. Tevens kun je een gaatjestang of punttang bestellen. Dit is een tang waarmee je oogjes en stripjes kunt buigen en je kunt er tevens pennetjes en kleine bouten mee bevestigen. Ook vind je online een zijkniptang waarmee je elektriciteitskabels en -draden kunt doorknippen.

 

Een hele andere categorie is die van het snijgereedschap, waartoe breekmessen, kabelmessen en pijpensnijders behoren. Een kabelmes is een gereedschap dat je kunt gebruiken voor het strippen van diverse ronde kabels en met een pijpensnijder kun je ronde metalen buizen haaks doorsnijden. Als je iets moet opmeten, hoef je ook niet verder te zoeken. Online vind je het zeker, in alle uitvoeringen. Zo zijn er afstandsmeters, laserwaterpassen, meetwielen, rolmaten en waterpassen. De laserwaterpas gebruikt geen vloeistof maar een laserstraal voor het meten van horizontale en verticale vlakken. Dit is noodzakelijk voor het goed stellen van muren, deuren en kozijnen.

 

Gereedschap voor de zware jongens (en meisjes)

Voor het ‘ouderwetse’ zware werk zijn er diverse hamers en beitels in het online assortiment gereedschap, zoals gewone hamers, houtbeitels, mokers, rubberen hamers, steenbeitels en vuisthamers. De rubberen hamer wordt vaak door stratenmakers gebruikt om de stenen goed aan te duwen. Zelf kun je dit instrument voor dezelfde doeleinden gebruiken in je eigen tuin. De steenbeitel is een langwerpige stalen beitel, die je kunt gebruiken om stukken beton of steen te klieven of verwijderen. De vuisthamer is een zware hamer die tussen een gewone hamer en een moker in zit. Sommige hamers hebben een stalen en andere een houten steel. Dit instrument kun je gebruiken om licht metselwerk te verwijderen of om tijdens sloopwerkzaamheden klappen op de beitel te geven. Daarnaast kun je er prima afrasteringpaaltjes mee in de grond slaan. Echter, gebruik de vuisthamer nooit voor de tegels in je tuin. Dan heb je kans dat het plaveisel het begeeft.

 

In de categorie zaaggereedschap kun je online een figuurzaag, een handzaag, een kapzaag, een metaalzaag en een schrobzaag verkrijgen. De handzaag is zeer geschikt voor het zagen van houtvloeren, parketvloeren en laminaat. De kapzaag is alleen bedoeld om hout mee te zagen, en wordt meestal gebruikt voor het afkorten van hout. De schrobzaag is een klein instrument met een smal zaagblad en heeft aan het eind een punt. Met deze zaag kun je de bocht om zagen, zelfs langs een muur. Verder kun je er een cirkel mee uitzagen.

 

Gereedschap voor in het zonnetje

Op het gebied van tuinbenodigdheden zijn er diverse afdekhoezen voor tuinmeubels, tuinkussens en parasols online te vinden. Verder divers tuingereedschap. Zo zijn er handharken om de tuin te egaliseren, het herfstblad van het gras te verwijderen of het afgemaaide gras op te ruimen. Voor het grovere werk zijn er handscheppen, handvorken, heggenscharen, schoffels, snoeizagen, spitvorken, tuinharken, tuinschoppen en tuinspades in het immense online assortiment gereedschap. De handvork is een werktuig dat veelvuldig wordt gebruikt voor het omwoelen en rooien van de tuin en het beluchten van compost. De handschep is ideaal voor het opruimen van bladeren, takken en tuinafval.

 

Een schoffel mag zeker niet in je schuur ontbreken. Dit tuingereedschap bestaat uit een houten steel waaraan een horizontaal liggend mes is bevestigd. Je snijdt hiermee de wortels van onkruid door, zodat ze uitdrogen en doodgaan. Tegelijkertijd maak je door de bewegingen de grond goed los. Bij een wat grotere tuin raden we ook zeker aan een snoeizaag in je collectie gereedschap op te nemen. Dit is een handzaag die wordt gebruikt voor het snoeien van grote struiken en bomen. De snoeizaag heeft een wat gekromde vorm, om te verhinderen dat takken wegglijden tijdens het zagen. Een ander zeer handig gereedschap is de tuinhark. Dit is het perfecte instrument voor het schoonmaken van de borders en het egaliseren van grind. Deze hark is gemaakt uit gesmeed staal en roest niet.

 

Gereedschap voor alle gelegenheden

Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een producent voor. Én het is altijd online te vinden.