De zomer is in volle gang in Nederland. We hebben al heel wat dagen van extreem mooi zomers weer kunnen genieten. Hoewel dit natuurlijk veel mooie dingen oplevert, is het voor motorliefhebbers vaak een ware nachtmerrie. Jezelf in een warm motorpak hijsen heeft met 30 graden natuurlijk niet de voorkeur. Betekent dit dan dat je de gehele zomer niet kunt rijden wanneer het mooi weer is? Natuurlijk niet! Toen je je cafe racer bij caferacerwebshop.com samenstelde, was het natuurlijk niet de bedoeling dat deze meer in de stalling zou staan dan daarbuiten. Met de volgende 4 tips blijft motorrijden in extreme hitte leuk!

 

1.     Blijf rijden

 

Het grootste voordeel tijdens het motorrijden is dat je vaak niet doorhebt hoe warm het is. Door de heerlijke wind die langs je lichaam raast, blijf je relatief koel. Dit is echter een ander verhaal wanneer je regelmatig moet stoppen voor verkeerslichten of omdat je in drukke woonwijken rondrijdt. Daarom is het belangrijk om de routes zorgvuldig samen te stellen. Waar wil je precies heen? Bekijk vervolgens op welke manier je zoveel mogelijk kunt blijven rijden. Gashendels indrukken en genieten van de verfrissende wind. Zo bespaar je jezelf een bezweet voorhoofd.

 

2.     Investeer in een ‘doorwaaipak’

 

Het kan bij warm weer heel verleidelijk zijn om weinig motorkleding aan te trekken. Toch raden we dit af. Wanneer je bij een ongeluk betrokken raakt zonder de nodige motorkleding aan, is de kans groot dat je huid zwaar beschadigd raakt. Je bent simpelweg veel minder goed beschermd. Natuurlijk begrijpen we ook dat je geen zin hebt om een warme motoroutfit aan te trekken. In dit geval is het dan ook slim om een zogenaamde ‘doorwaaipak’ aan te schaffen. Dit is een motorpak die speciaal is ontwikkeld voor de warmste dagen van het jaar. Hierbij gaat de wind direct door het pak heen, waardoor je geniet van een heerlijk koel lichaam op de motor. Sommige motorzaken verkopen ook speciale koelvesten die je kunt dragen.

 

Ga daarom even langs bij jouw favoriete motorwinkel en bekijk het aanbod. Zo kun je binnen no-time weer de knipperlichten bij Caferacerwebshop gebruiken en de zon tegemoet rijden!

 

3.     Neem vaker een korte pauze

 

Het is bij zeer warm weer verstandig om veel te blijven drinken. Stop daarom iets vaker dan je gewend bent voor een korte pauze en drink veel water. Zo hou je je lichaam gehydrateerd en voorkom je uitdroging. Wanneer je te weinig drinkt loop je het risico op extreme uitdroging en is het zelfs mogelijk dat je op de motor je bewustzijn verliest. Om dit te voorkomen zijn korte pauzes dan ook noodzakelijk. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het rijden een waterreservoir te dragen, zodat je niet hoeft te stoppen om te drinken. Ideaal voor lange ritten.

 

4.     Denk ook aan oogbescherming

Rij je regelmatig met helm zonder vizier? Of laat je deze eigenlijk altijd open staan? Dan is het ook belangrijk om over oogbescherming na te denken. De zon kan niet alleen schade aanrichten aan de ogen, maar kan ook je zicht beperken. Door in kwalitatieve oogbescherming te investeren verhoog je de veiligheid op de motor. Nu nog die db killer installeren en je kunt tot in de late uurtjes op pad!