Tips en handige truckjes voor het gebruik van uw 3D-pen:

 

Over het algemeen vonden we het erg leuk om onze 3D-printpen te gebruiken. Voor ons eerste project hebben we geprobeerd iets eenvoudig te maken, een kubus.

 

 

We zijn begonnen met uit de vrije hand een T-Rex-skelet te maken, ik noem dit meestal zo omdat ik van dinosaurussen hou en het lijkt op een T-rex skelet. Ik ben verder gegaan en voegde kleine armpjes toe om in het thema te blijven.

 

Hierna ontdekte we pas de magie van sjablonen.

 

Tip # 1: gebruik sjablonen wanneer het mogelijk is en zoveel je kunt.

 

U kunt uit de vrije hand uw eigen sjabloon tekenen, wat mijn collega hier deed. Maar u kunt ook een Google-zoekopdracht uitvoeren voor 3D-pen-sjablonen en daar bestaan er ook een ton van. We zijn zelf een Pinterest-bord begonnen om een ​​aantal van onze favorieten te pinnen en die we in onze Maker Space opgeslagen houden. 3Doodler heeft ook een boek dat een geweldige inspiratie en/of vertrekpunt is, zelfs als je de 3Doodler niet gebruikt.

 

Tip # 2: Koop een soort mat

De 3Doodler verkoopt eigenlijk een mat en zelfs als u de pen niet gebruikt, kunt u de mat gebruiken. U kunt ook een gewone snij mat gebruiken die u bij uw lokale hobby winkel koopt. De mat maakt het eenvoudig om je project op te tillen wanneer je er klaar mee bent.

 

Tip # 3: ken je gevoel

Er zijn 2 verschillende soorten filamenten, ABS en PLA. Ze hebben enkele verschillen die belangrijk zijn om te weten. Het is namelijk sterk afhankelijk van wat u van plan bent om te doen. 3Doodler heeft een goed vergelijkingsschema om je hiermee verder te helpen en de verschillen beter te leren begrijpen.

 

Tip # 4: De tip van uw 3D-pen is als een soldeerbout

U kunt kleine stukjes maken en ze vervolgens aan elkaar solderen met behulp van de punt van uw 3D-pen.

 

Tip # 5: wees geduldig! En begin klein!

De eerste keer dat je met een 3D-pen creëert, is het geen meesterwerk. Het duurt even om te leren hoe je met een vaste hand kan werken, hoe je de pen en het gloeidraad het beste kunt manipuleren, enz. Het begint met een kleine project en als je slim bent werk je je omhoog. Het kan heel lang duren om een ​​compleet project te maken, geduld is de sleutel.

Uiteindelijk konden we een zeer coole katapult maken met onze 3D-pen. (In het belang van volledige openbaarmaking: mijn collega deed dit, niet ik) en het kan spuugballen gooien allen dan zonder het spuug want jemig dat is goor).