Woordzoekers, zweedse puzzels, kruiswoordraadsles, doorlopers. Allemaal woordpuzzels die u wel eens heeft gespeeld of heeft gezien in de tijdschriften, puzzelboeken of dagbladen. We kunnen er urenlang mee bezig zijn, maar soms duurt het nou net te lang. Hier volgen 3 tips om de puzzels sneller op te lossen.

 

Begin met de bekende woorden

Zowel bij de zweedse puzzels, woordzoeker als de doorloper geldt dat je eerst gaat kijken welke woorden je direct kan invullen. Zo krijg je al een beeld hoe je verder moet gaan. Door het invullen komen er steeds meer letters vrij van de woorden waarmee je vastzat. Dat moet het dan makkelijker maken om de rest in te vullen. Zit je toch nog vast, dan kan je uiteindelijk een woordenboek raadplegen.

 

Streep door wat je ziet

Dit is het meest gebruikelijk bij woordzoekers. In plaats van de woorden in alfabetische volgorde op te zoeken, is het handiger om woorden die je direct kan herkennen direct door te strepen. Het bespaart dan alvast wat tijd. In plaats van een haakje achter de gevonden woorden in de lijst, is het misschien beter om die woorden door te halen. Maakt de lijst overzichtelijker terwijl je bezig bent te puzzelen.

 

Zorg voor minder afleidingen

En ten slotte, zet alles dat zorgt voor afleidingen even aan de kant of ga uit de buurt van die afleidingen. Je gaat dan gericht en geconcentreerder bezig zijn met het oplossen van de puzzel en voordat je denkt heb je die opgelost.